Close
2019. január
h k s c p s v
« máj    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Munkacsoportok alakulnak a pedagógusokkal való egyeztetésre

2012. nov. 19. Hírek | Hozzászólások
Munkacsoportok alakulnak a pedagógusokkal való egyeztetésre
 
Két munkacsoport jön létre hétfőn a szakmai kérdésekről való további egyeztetésekre, és egy külön munkacsoport áll fel az esetleges pedagógussztrájkkal kapcsolatos elégséges szolgáltatásokról való egyeztetésre – mondta el sajtótájékoztatón Balog Zoltán miután szombaton a fővárosban tárgyalt a pedagógusok sztrájkbizottságával. A felek jövő kedden ismét találkoznak.
Az emberi erőforrások minisztere a mintegy háromórás egyeztetés után újságíróknak azt mondta: a munkacsoportok a foglalkoztatás és a pedagógus életpályamodell kérdéseit tekintik át, illetve foglalkoznak az önkormányzatok állami fenntartásban betöltött szerepével, és a szakszervezetek szerepével is.A miniszter úgy fogalmazott, bízik abban, hogy a januárban induló átadás-átvétel folyamatában is együtt tudnak majd működni. A harmadik munkacsoportban, ha esetleg sztrájkra kerülne sor, az elégséges szolgáltatásokról egyeztetnek majd – jelezte.
Egyeztetés a pedagógusok sztrájkbizottságával - Balog Zoltán

Budapest, 2012. november 17.
Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere beszél a minisztérium és a pedagógus szakszervezetek egyeztetõ tárgyalását követõ sajtótájékoztatón az Emberi Erõforrások Minisztériumában
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Balog Zoltán kitért arra, hogy a szakszervezetek által küldött módosító indítványok közül négyet tudtak elfogadni. Mint mondta, bízik abban, hogy ezeket hétfőn, amikor az Országgyűlés a köznevelési intézmények átadásáról szóló törvényhez beadott módosító indítványokról szavaz, elfogadják.

Kifejtette: támogatják az óraadók, és az iskolában egyéb foglalkoztatottak státuszának rendezésére vonatkozó indítványt, a működtető önkormányzatok véleményezési-együttműködési jogkörével, és az intézményfenntartó központtal összefüggő javaslatokat. Szintén támogatják azt a javaslatot, hogy a nyugdíj előtt tíz évvel állóknak ne kelljen plusz szakmai képesítéseket megszerezniük.
Azt továbbra sem támogatják, hogy az átadás-átvétel időpontját eltolják – jelezte a tárca vezetője.

Elmondta: felajánlották, hogy az átadás-átvétel folyamatában a szakszervezetek vegyenek részt egyfajta monitoring szerepben.

mti-EMMI

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter