Close
2018. október
h k s c p s v
« máj    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Nemzeti kormányzás mottóval rendezik meg a kötcsei találkozót szombaton

2010. Sze. 4. Egyéb | Hozzászólások

Szeptember 4-én, szombaton tartják a hagyományos kötcsei találkozót. A polgári értelmiségiek összejövetelén a miniszterelnök a nemzeti kormányzásról tart majd előadást mondta el a szervezők nevében Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán az MTI-nek. 

Balog Zoltán közlése szerint a mostani, hagyományos időpontban tartott, Nemzeti kormányzás mottót viselő találkozón áttekintik a kormányzás eddigi tapasztalatait, s a meghívott kormánytagoktól előretekintést is kapnak a résztvevők. 
   
A kormányzás első nagy lendülete lezárult, jönnek az önkormányzati választások és úgy gondolták, hogy a tapasztalatok összegzése mellett az elkövetkező időszak feladataira is előretekintenek – fejtette ki a kuratóriumi elnök.

   
A szeptember 4-i találkozón Orbán Viktor miniszterelnök a nemzeti kormányzásról tart előadást, míg Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter az államreformról, Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a nemzeti vagyon védelméről, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a magyar vidék jövőjéről beszél majd. Jankovics Marcell a magyar kultúra támogatását, míg Réthelyi Miklós a nemzeti erőforrások megőrzésének kérdését és újraképezését járja körül. 

A fideszes politikus közlése szerint a rendezvényen – amely iránt szavai szerint hatalmas az érdeklődés közel négyszáz vendéggel számolnak. Meghívást kapott Széles Gábor médiaholding-tulajdonos, Csoóri Sándor író, a résztvevőknek lecsót főz Schmitt Pál köztársasági elnök és felesége. 

A kötcsei pikniket 2004 óta évente rendezik meg fideszes politikusok és a jobboldali értelmiségi holdudvar részvételével a Somogy megyei településen, a tanácskozások nem nyilvánosak. A meghívottak köréről a szervező alapítvány dönt. Az idén rendhagyó módon májusban is tartottak Kötcsén találkozót, ahol az elmúlt húsz év, illetve nyolc esztendő értékelése mellett az elkövetkező kormányzati ciklus teendőit tekintették át.

A miniszterelnök a Fidesz-honlapján akkor megjelent tudósítás szerint hat fontos kérdésre hívta fel a résztvevők figyelmét az Új kezdet mottójú rendezvényen: kimondható-e, hogy történelmi időket élünk, használhatjuk-e a forradalom szót, mit ért el a forradalom, mi a társadalmi szerződés fogalma, mi a modern jobboldal feladata, milyen segítséget tudnak adni a kötcsei találkozó résztvevői. 

Balog Zoltán az MTI-nek már akkor jelezte, hogy szeptemberben is lesz találkozó.    

A Polgári Magyarországért Alapítvány mellett – amelynek kuratóriumi elnöke Balog Zoltán fideszes politikus a találkozó szervezői között van a Hermina Szalon, a Belvárosi Polgári Szalon, a Konrad Adenauer Alapítvány és a Barankovics István Alapítvány.

bog bhi

MTI 2010. augusztus 25., szerda 14:32

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter