Close
2019. március
h k s c p s v
« máj    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nemzetközi demográfiai fórumot rendeznek Budapesten

2015. nov. 2. Fotók, Hírek | Hozzászólások

Háromnapos nemzetközi demográfiai fórumot rendeznek csütörtöktől Budapesten, a Millenárison 18 ország részvételével – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere egy hétfői budapesti sajtóbeszélgetésen.

A miniszter elmondta, Magyarország európai párbeszédet kezdeményez arról, milyen válasz adható a kontinens folyamatos népességfogyására. Ennek egyik állomása a konferencia, amelyet csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök nyit meg, majd európai miniszterek és politikusok szólalnak fel, és elhangzik Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök, valamint Ferenc pápa üzenete is – tette hozzá. Balog Zoltán kiemelte, Magyarország azt az álláspontot képviseli, hogy a népességfogyásra nem megoldás a migráció, helyette belső választ kell adni, azaz erősíteni és támogatni kell a családokat. A fórum üzenete, hogy “az erős nemzet alapja az erős család” – hangsúlyozta a miniszter.

Novák Katalin, a minisztérium család- és ifjúságügyért felelős államtitkára úgy fogalmazott, a szakmai előadásokon túl családi ünnepnek is tekintik a rendezvényt, amelynek zárónapján, szombaton ingyenes családi és kulturális programokkal várják az érdeklődőket. A sajtóbeszélgetésen Novák Katalin bemutatta a nemrég elindított csalad.hu portált, amelyen a családokat érintő legfontosabb információkat gyűjtötték össze közérthetően, emellett azon található a csecsemőgondozási díjra (csed) és a gyedre, továbbá a családi adókedvezményre és a nyugdíjra vonatkozó kalkulátor, valamint aktuális pályázati lehetőségekről és programokról is olvashatnak az érdeklődők. A portál a Budapesti Demográfiai Fórumról is folyamatosan tudósít majd – fűzte hozzá az államtitkár.

(MTI)

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter