Close
2019. január
h k s c p s v
« máj    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Orbán Viktor: Most többet kér a haza egy forradalomnál

2010. ápr. 1. Egyéb | Hozzászólások

Sosem szabad elfelejteni, hol és milyen körülmények között születtünk. A Fidesz pedig forradalomban született, a magyar remény és szabadság forradalmában. Küldetéssel jött a világra a párt, eszményképpel, mely egy erős és szabad Magyarország, az, hogy jó magyarnak lenni. A Fidesz Magyarország, a szabadság és az emberek pártja – mondta Orbán Viktor a Fidesz 22. születésnapjának ünnepségén.

Minden ember és közösség számára meghatározó, hol, mikor és milyen körülmények között születik. Ezt soha nem szabad elfelejteni, ha hű akar maradni magához – kezdte beszédét Orbán Viktor a Fidesz 22. születésnapjának ünnepségén a Zeneakadémián. Emlékeztetett: a Fidesz forradalomban született, egy forradalomban, amely a hazugság rendje ellen lázadt. Egy olyan forradalomban, mely a lélek forradalma volt, a magyar léleké. A magyar szabadság forradalma, a magyarok reményének forradalma. A Fidesz küldetéssel jött a világra. Amit képviselt és amit azóta is képvisel, az nem egy ideológia, hanem egy eszmény. „Az elmúlt 22 év során sohasem felejtettük el, honnan jöttünk és mi a célunk. Akkor, 22 évvel ezelőtt is a szabadság volt az eszményünk. Egy szabad és erős Magyarország képe lebegett a szemünk előtt, ahol az emberek úgy érzik, jó magyarnak lenni, ahol szabadon dönthetnek a jövőjükről, és ahol van lehetőségük megvalósítani álmaikat” – mondta el Orbán, majd hozzátette: a Fidesz Magyarország pártja, a szabadság pártja és az emberek pártja.

„A Fideszt 37 ember alapította, mégis milliónyian érzik magukénak” – fogalmazott a Fidesz elnöke. Égi hasonlattal élve szerinte a csillagok fényét látva sem arra kell gondolni, melyik mikor kezdett világítani, hanem a feladatát kell tudni: legyőzni a sötétséget. Megítélése szerint a Fidesz ma nagy lehetőség előtt áll, ugyanakkor nagy bajban van az ország, „soha nem volt akkora szükség a Fideszre, mint most”. De – mint fogalmazott – ez egy életerős nép, a magyarokban ott van a szorgalom, a tehetség, amely – ha nagy célokért összefog – nagy dolgokat lesz képes véghezvinni. Eljött a pillanat, a Fidesz ma Közép-Európa legnagyobb politikai közössége. Ma csak a Fidesz képes arra, hogy erős kormányt állítson, amellyel ez az ország képes feltápászkodni, helyreállítani a közbiztonságot, megoldani az egészségügy gondjait.

Győztes forradalomban született a magyar szabadság

20 évvel ezelőtt a magyar forradalom nem a szokásos, elbukott forradalom volt. Győztes forradalomban született a magyar szabadság – jelentette ki a Fidesz elnöke. Orbán Viktor szerint ma azonban többre van szükség, mint forradalomra, ezúttal többet kér a haza. Mert egy forradalom mindig áldozatokkal jár, most viszont mindenkinek jobb kell, hogy legyen. Ehhez erős hatalom kell a katasztrófasújtott országnak – fogalmazott.

A Fidesz miniszterelnök-jelöltje szerint reményvesztettek, dühösek ma az emberek. A jövőben büszkék kell, hogy legyenek, olyanok, akik nem tűrik el, hogy az előző nyolc évhez hasonló kormányuk legyen. Orbán Viktor kijelentette: erős és bátor nemzetet kell szervezni. Ezért az emberekért, az emberekről kell, hogy szóljon a kormányzás, amihez meg kell érteni őket – tette hozzá. A Fidesz elnöke kijelentette: rájuk mindenki számíthat, mert „csak együtt lehetünk sikeresek” – fogalmazott. A Fidesz számára a kormányzás szolgálatot jelent, a felhatalmazás pedig nem cél, hanem csupán eszköz – tette hozzá.

Minden szavazatra szükség van, mindenkitől mindkét szavazatra – hangsúlyozta Orbán. „Nagyon sokan kell lennünk.” Figyelmeztetett arra, hogy minden választást el lehet veszíteni, ezt is, ha nem mennek el az emberek voksolni. Ezért óvott az elbizakodottságtól. „Csak akkor győzhetünk, ha mindenki ott lesz, és mindenki a Fideszre szavaz.”

Súlyos feladat kapujában áll a pártszövetség

A Fidesz bízik abban, hogy az általa létrehozott szövetséggel a nemzeti összefogást is szolgája – mondta Balog Zoltán, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának fideszes elnöke kedden a Fidesz 22. születésnapjának ünnepségén a Zeneakadémián. Hangsúlyozta: súlyos, nagy feladat kapujában van a pártszövetség. Balog szerint a Fidesz–KDNP-pártszövetség milliók reményét testesíti meg; ez nagy felelősség, kiváltság, teher és egyben próbatétel. Emlékeztetett rá, hogy 37 fiatalembernek 22 éve a remény jegyében a független, szabad, erős Magyarországért folytatott küzdelme döntő pillanathoz érkezett.

Kövér László szerint a Fidesz történetének legnagyobb kihívásának küszöbén áll. A politikus úgy fogalmazott: a régi ellenfeleik szép lassan eltűntek, csak azok maradtak, akikkel a Fidesz 22 évre „pástra lépett”. A 22 éve itt maradt világot azonban még nem győztük le, vagyis még nem végeztük el a munkát – mondta.


Forrás: MNO – (Pálfi Krisztina  – Bucsy Levente  – Bittner Levente)

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter