2017. november
6789101112
13141516171819
27282930

Orbán Viktor tárgyalásai a cigányság helyzetével kapcsolatban (MTI közlemény és hír)

2011. márc. 18. Egyéb | Hozzászólások

Orbán Viktor tárgyalásai a cigányság helyzetével kapcsolatban

Orbán Viktor miniszterelnök a mai napon megbeszélést folytatott Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárral és Farkas Flóriánnal, az Országos Roma Önkormányzat vezetőjével, akinek kisebbségi önkormányzati választási győzelméhez a miniszterelnök gratulált. A megbeszélés résztvevői egyetértettek abban, hogy a magyarországi cigányság helyzetének javításához elsősorban a munkahelyteremtésen és az oktatáson keresztül vezet az út.

Aláhúzták a közbiztonság fontosságát is, ugyanakkor egyetértettek abban, hogy Magyarországon a rend fenntartása a rendőrség kötelessége, és hogy a törvényeket valamint az együttélés szabályait mindenkinek be kell tartania. Megegyezés született arról is, hogy a kormány és az Országos Roma Önkormányzat keretmegállapodást fognak kötni a közeljövőben.

Szijjártó Péter,
a miniszterelnök szóvivője
    Kiadó: Miniszterelnökség

MTI 2011. március 18., péntek 15:14

Szijjártó: keretmegállapodást köt a közeljövőben a kormány és az Országos Roma Önkormányzat

Keretmegállapodást köt a közeljövőben a kormány és az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) – erről egyezett meg Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárral és az Országos Roma Önkormányzat vezetőjével folytatott megbeszélésen.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a találkozó után az MTI-vel közölte: a résztvevők egyetértettek abban, hogy a magyarországi cigányság helyzetének javításához elsősorban a munkahelyteremtésen és az oktatáson keresztül vezet az út.

A Balog Zoltán államtitkár és Farkas Flórián ORÖ elnök részvételével folytatott megbeszélésen a felek aláhúzták a közbiztonság fontosságát is, ugyanakkor egyetértettek abban, hogy Magyarországon a rend fenntartása a rendőrség kötelessége, és hogy a törvényeket valamint az együttélés szabályait mindenkinek be kell tartania.

A találkozón megegyezés született arról, hogy a kormány és az Országos Roma Önkormányzat keretmegállapodást kötnek a közeljövőben – olvasható a közleményben.

MTI 2011. március 18., péntek 15:32

Share via email+1