Close
2018. január
H K S C P S V
« dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Orbán Viktor tárgyalásai a cigányság helyzetével kapcsolatban (MTI közlemény és hír)

2011. márc. 18. Egyéb | Hozzászólások

Orbán Viktor tárgyalásai a cigányság helyzetével kapcsolatban

   
Orbán Viktor miniszterelnök a mai napon megbeszélést folytatott Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárral és Farkas Flóriánnal, az Országos Roma Önkormányzat vezetőjével, akinek kisebbségi önkormányzati választási győzelméhez a miniszterelnök gratulált. A megbeszélés résztvevői egyetértettek abban, hogy a magyarországi cigányság helyzetének javításához elsősorban a munkahelyteremtésen és az oktatáson keresztül vezet az út.

Aláhúzták a közbiztonság fontosságát is, ugyanakkor egyetértettek abban, hogy Magyarországon a rend fenntartása a rendőrség kötelessége, és hogy a törvényeket valamint az együttélés szabályait mindenkinek be kell tartania. Megegyezés született arról is, hogy a kormány és az Országos Roma Önkormányzat keretmegállapodást fognak kötni a közeljövőben.

Szijjártó Péter,
a miniszterelnök szóvivője
    Kiadó: Miniszterelnökség

MTI 2011. március 18., péntek 15:14
 

Szijjártó: keretmegállapodást köt a közeljövőben a kormány és az Országos Roma Önkormányzat


Keretmegállapodást köt a közeljövőben a kormány és az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) – erről egyezett meg Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárral és az Országos Roma Önkormányzat vezetőjével folytatott megbeszélésen.


Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a találkozó után az MTI-vel közölte: a résztvevők egyetértettek abban, hogy a magyarországi cigányság helyzetének javításához elsősorban a munkahelyteremtésen és az oktatáson keresztül vezet az út. 

A Balog Zoltán államtitkár és Farkas Flórián ORÖ elnök részvételével folytatott megbeszélésen a felek aláhúzták a közbiztonság fontosságát is, ugyanakkor egyetértettek abban, hogy Magyarországon a rend fenntartása a rendőrség kötelessége, és hogy a törvényeket valamint az együttélés szabályait mindenkinek be kell tartania. 

A találkozón megegyezés született arról, hogy a kormány és az Országos Roma Önkormányzat keretmegállapodást kötnek a közeljövőben – olvasható a közleményben.


MTI 2011. március 18., péntek 15:32

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter