Close
2019. augusztus
h k s c p s v
« máj    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Paralimpia 2012 – Balog Zoltán: jó hullámban vagyunk

2012. Sze. 4. Egyéb | Hozzászólások
Nagyon jó hullámban vagyunk, sikeresek a magyarok, és ezeknek a győzelmeknek mindenki örül – fogalmazott Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn Londonban. A politikus elismeréssel beszélt a londoni paralimpián szerzett eddigi tapasztalatairól.

Pálos Péter paralimpiai bajnok asztaliteniszező, Aranyosi Péter edző, Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az értelmi fogyatékkal élők asztalitenisz versenyének eredményhirdetése után a 2012-es londoni paralimpián.

Pálos Péter paralimpiai bajnok asztaliteniszező, Aranyosi Péter edző, Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az értelmi fogyatékkal élők asztalitenisz versenyének eredményhirdetése után a 2012-es londoni paralimpián.

Második aranyérmét szerezte meg a magyar paralimpiai csapat. Az asztaliteniszező Pálos Péter a döntőben látványosan tudott fordítani a 16 éves, dél-koreai ellenfelével szemben. Mérkőzésén, eredményhirdetésén ott volt az emberi erőforrások minisztere is.

“Ma reggel érkeztem két napra, és nem először járok ilyen eseményen, de nagyon imponál, hogy a szervezők és a közönség is ugyanolyan komolyan veszik a paralimpiát, mint az olimpiát” – nyilatkozta a tárcavezető az asztalitenisz-versenyeknek is otthont adó ExCeL sportközpontban. “Az angol szervezésű rendezvényeknek van egy külön hangulatuk, mivel a pedantéria mellett jelen van egy kis lazaság is” – mondta.

A sportért is felelős miniszter szerint nincsenek fokozott elvárásaik a parasportolókkal szemben, a tárcának csak az volt a feladata, hogy mindent megtegyen a támogatásukért, felkészülésükért, elismerésükért, és úgy tűnik, de az eredmények is azt bizonyítják, a többi a minisztérium nélkül is jól működik.

Ezeket a teljesítményeket semmivel és senkivel nem érdemes, nem szabad összehasonlítani, önmagában kell értékelni – hangsúlyozta a tárcavezető. „Az eredmények legfontosabb, társadalmi üzenete az, hogy mindenki, aki nem épen született, vagy olyan baleset érte, hogy nem egészséges, lássa: így is lehet teljes életet élni, ez pedig segíthet azoknak, akik ma még ezt el sem tudják képzelni” – emelte ki.

Az eddigi – két aranyból és egy bronzból álló – éremtermés kapcsán Balog Zoltán úgy fogalmazott: “A kollégáimmal azon szoktunk viccelni, hogy én vagyok a legsikeresebb sportminiszter, mivelhogy már az idei olimpián is kiváló eredményeket értünk el.” De a tréfát félretéve: a minisztériumnak a lehető legjobbkor jönnek ezek a remek teljesítmények élsportolóinktól, hiszen most vezetjük be a mindennapos testnevelést az általános iskolákban, amelynek ennél jobb propagandára aligha van szüksége” – tette hozzá.

A miniszter szerint jó látni, ahogy a nem ép sportolók sokszor nagyobb teljesítményt képesek nyújtani, mint ép társaik, és érdekes, hogy az olimpián is indult dél-afrikai futót, Oscar Pistoriust legyőzték a paralimpián. Nagy tanulságul szolgálhatnak a fogyatékkal élő sportolók azoknak, akik egészségesen feladják a küzdelmet, mert ők megmutatják, hogy hátrányos helyzetből is lehet teljes életet élni.

Ami a következő két napok programját illeti, Balog Zoltán közölte, magyar sikereknek szeretne tapsolni a vívócsarnokban és az uszodában, és bízik benne, hogy honfitársainak adhat érmet:
“Holnap este a női vívók éremátadásán vállalok szerepet, és óriási örömömre szolgálna, ha a négy tőröző lányunk valamelyikének gratulálhatnék a dobogónál” – mondta a politikus.

(MTI-EMMI)

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter