Close
2018. október
h k s c p s v
« máj    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pragmatikus cselekvés

2010. ápr. 9. Egyéb | Hozzászólások

Roma munkahely-teremtési programot ismertetett Széles Gábor nagyvállalkozó. A belkereskedelem, a belgazdaság és az önfenntartás hármasságára épített programot ismertetett Széles Gábor a cigányok világnapja alkalmából tartott rendezvényen.


Széles Gábor

nagyvállalkozó a roma munkahelyteremtés lehetőségeit vette számba az Egymillió új munkahely program fényében. Elmondása szerint ez a pragmatikus cselekvési program biztosíthatja, hogy a cigányság aktív szereplőként bekapcsolható legyen a vidékfejlesztési tervek megvalósításába. A háztáji gazdaságok megerősítése fontos eleme a programnak: ez nemcsak a vidék felzárkóztatásához járul hozzá, hanem ebbe lehet a legkönnyebben bevonni a cigányságot, így tömegesen lehet majd számukra munkahelyet teremteni. A kisvállalkozói szektor megerősítésével a cigányság az üzleti szférához csatlakozhatna – mondta Széles Gábor, hozzátéve, hogy a családi gazdaságokat vissza nem térítendő, nem pénzbeli támogatásokkal kellene segíteni. A középvállalkozások vonatkozásában emlékeztetett arra, hogy a vidék gazdasági szövete az elmúlt húsz évben szétesett, ezért össze kell foltozni. Nem ipari parkokat kell teremteni, hanem korszerű technológiát alkalmazó agroparkokra van szükség – hangoztatta.

Széles Gábor kiemelte, hogy az elmúlt fél évben a törvényi előkészítés mellett a Független Jogász Fórum százharminc tagú csapata elvégezte a program koherenciavizsgálatát is. A tervezet főbb elemei között említette a falut önfenntartóvá tevő kohéziós programokat és az ország természeti erőforrásainak kiaknázását. Ez utóbbi részeként említette: megfelelő öntözőcsatorna-rendszer kiépítésére van szükség. Sok romának adhatna kenyeret ez a beruházás. Széles Gábor – egyebek közt – áruforgalmi szempontok alapján is indokoltnak tartja a Duna–Tisza-csatorna megépítését s olyan szektorspecifikusan működő kis pénzintézetek alapítását, amelyek támogatják a vidékfejlesztő vállalkozásokat.

Balog Zoltán
, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke a szélsőségeket bírálva kijelentette: „Etnikai békét akarunk, és mindenkire érvényes rendet.

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter