Close
2019. augusztus
h k s c p s v
« máj    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pro Cultura Hungarica kitüntetést vehetett át Kálmán Yvonne

2017. Sze. 1. Fotók, Hírek | Hozzászólások

Édesapja, a világhírű Kálmán Imre munkássága és az operett mint magyar műfaj nemzetközi népszerűsítésének érdekében végzett több évtizedes tevékenységéért Pro Cultura Hungarica kitüntetést vehetett át Kálmán Yvonne a Parlamentben Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől pénteken.

A magyar kultúra és operett exportképes, versenyképes és egyben “21. századképes is”, úgy tud közösséget teremteni, mint csak a legnagyobb kulturális teljesítmények – fogalmazott Balog Zoltán. Hozzáfűzte: “nincs olyan nagyvárosa a világnak, ahol ne rezdülne meg a szív, amikor megszólalnak a magyar operett dallamai”.

A magyar kormány az operett tudományos kutatásáért és népszerűsítésére Kálmán Imre nevét viselő kutatóközpontot hoz létre – emelte ki a miniszter, aki köszöntőjében úgy vélte, “az operett otthon van Budapesten”.

Elévülhetetlen érdemeket szerzett a magyar kultúra és a magyar operett népszerűsítésében – méltatta a díjazottat Balog Zoltán. Kitért arra is: az elismerés adományozásával azt szeretnék kifejezni, hogy a már fiatalon Bécsbe költöző Kálmán Imre, és a lánya is a “miénk”, magyaroké.

Kálmán Yvonne, aki 2013-ban megkapta a Budapesti Operettszínház nagydíját is édesapja életművének gondozásáért, az elismerés átvétele után azt mondta: Kálmán Imre zenéje a jövőben is boldoggá fogja tenni az embereket, ahogy azt hosszú évtizedekig tette a múltban is.

Az ünnepségen részt vett Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége, Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, valamint Lőrinczy György, a Budapesti Operettszínház igazgatója is. A rendezvényen Kálmán Imre műveiből az operettszínház művészei adtak elő részleteket.

(MTI)

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter