Close
2019. január
h k s c p s v
« máj    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Rangos kitüntetést kapott a Misztrál

2010. Már. 30. Egyéb | Hozzászólások

A Misztrál együttes tegnap délben vette át Mádl Dalma asszonytól a Fiatalok a Polgári Magyarországért Díjat Budapesten, a Polgári Magyarorszá-gért Alapítvány székházában.

Az 1997-ben alakult Misztrál együttes hazai és külföldi költők verseit zenésíti meg sajátos és egyéni hangon. Dalaikban ötvöződik a történelem, a hagyomány és a magyar dallamvilág, továbbá sokat tesznek a magyar irodalom népszerűsítéséért is. Az együttes tagjai Heinczinger Miklós (furulyák, klarinét, doromb, ének), Hoppál Mihály (nagybőgő, saz, brácsa), Pusztai Gábor (ütőhangszerek), Tóbisz Tinelli Tamás (gitárok, ének), Török Máté (cselló, gitár, mandolin, koboz, ének), valamint Csóka Sámuel hangmérnök és technikus.

Lengyel Györgyi, az alapítvány igazgatója köszöntőbeszédében elmondta, hogy a Fiatalok a Polgári Magyarországért Díjat 2006-ban alapították, és olyan harmincöt év alatti személynek vagy közösségnek adományozzák, akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív, közösségépítő tevékenységükkel, személyes példamutatásukkal a jelenen átívelő, túlmutató szellemi, emberi értékeket hoznak létre, és tevékenységük jól jellemzi a polgári-keresztény-nemzeti értékközösséget. Hozzátette, hogy természetesen minden díj értékét a díjazottak adják, és felsorolta a korábbi kitüntetetteket, többek között Várda Ferenc hitoktatót és Bujdosó Jánost is.

Köszöntőt mondott Balog Zoltán, a PMA kuratóriumának elnöke, majd Gryllus Dániel méltatta a Misztrál együttest, végül Török Máté, a zenekar egyik tagja mondott köszönetet: „Szeretjük, élvezzük, amit csinálunk. Ez a díj egy állomás az együttes életében, de tovább kell menni, és lendületben kell maradni.”

A díjátadást Róka Szabolcs előadása színesítette. A Fiatalok a Polgári Magyarországért Díj egy plakettből és egy oklevélből áll, a vele járó juttatás összege egymillió forint. A díjjal kimondottan a fiatal korosztály értékteremtő tevékenységét ismerik el.

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter