Close
2019. március
h k s c p s v
« máj    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

SAJTÓKÖZLEMÉNY: Megemlékezés a tatárszentgyörgyi romagyilkosságok harmadik évfordulóján

2012. feb. 22. Egyéb | Hozzászólások
KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM
TÁRSADALMI FELZÁKÓZÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG

SAJTÓKÖZLEMÉNY
Megemlékezés a tatárszentgyörgyi romagyilkosságok évfordulója alkalmából 


„Három évvel ezelőtt azért kellett meghalnia egy gyermeknek Magyarországon, mert roma gyerek volt. Ezt a tragikus eseményt újabb gyilkosságok követték más falvakban roma származású gyerekek, nők és férfiak ellen.

A tatárszentgyörgyi gyilkosság évfordulójáról minden évben megemlékezünk. Nem felejtjük el ezeket az áldozatokat, és teljes elszántsággal hangsúlyozzuk: nem tűrünk el semmilyen gyűlöletből fakadó bűncselekményt Magyarországon! Még mielőtt bárki értékesebbnek tekintené az egyik életet a másiknál, kijelentjük, Tatárszentgyörgy, Nagycsécs és Olaszliszka áldozatai ugyanannak a gyűlöletek az áldozatai, és ugyanúgy jár nekik az igazságtétel.

Minden ember élete egyformán fontos, akár Tatárszentgyörgyön, akár Olaszliszkán, akár Nagycsécsen éri támadás az emberi életet, az emberi méltóságot. A mérce ugyanaz kell, hogy legyen. Az áldozatokat meg kell védeni, akár gyermekek, akár idősek, akár bűnösök, akár ártatlanok, akár romák, akár nem romák, akár magyarok, akár nem. A bűnösöket pedig meg kell büntetni jogállami eszközökkel.”

Balog Zoltán   
társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár


A Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság munkatársainak küldöttsége a tatárszentgyörgyi gyilkosság évfordulója előtti napon az áldozatok, Csorba Róbert és kisfia, Robika sírjánál koszorút helyezett el az államtitkárság nevében.

A képre kattintva nézheti meg a koszorú elhelyzésérl készült fotókat!

Budapest, 2012. február 22.

Sajtóiroda
Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

A közlemény alapján készült MTI-cikk ITT olvasható!

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter