Close
2019. augusztus
h k s c p s v
« máj    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Tőkés László: káros lenne a külhoni magyarság számára, ha a Fidesz-KDNP elveszítené a választást

2018. Már. 22. Fotók, Hírek | Hozzászólások
Tőkés László: káros lenne a külhoni magyarság számára, ha a Fidesz-KDNP elveszítené a választást
 

Kimondhatatlan veszteséget okozna a külhoni magyarság számára, ha Fidesz-KDNP elveszítené az országgyűlési választást – jelentette ki Tőkés László európai parlamenti képviselő csütörtökön Budapesten.

A néppárti politikus, Balog Zoltánnal, az Emberi Erődforrások Minisztériumának vezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatót, abból az alkalomból, hogy tíz éve működik budapesti képviseleti irodája.

Tőkés László úgy vélekedett: a választások alkalmával is egyfajta nemzetvédelmi küzdelem folyik. Ezért egyetért Orbán Viktor miniszterelnökkel abban, hogy ezúttal nem a választásokat, hanem a jövőnket kell megnyerni.

Ugyanis vallásunk és nemzeti hovatartozásunk jelenti az erőt adó kohéziót, vagyis Székelyföld legyen székely föld, Magyarország pedig magyar ország – tette hozzá a református püspök.

Az elmúlt évtizedben kifejtett tevékenységét összegezve elmondta, hogy annak középpontjában a kisebbségek, a kereszténység, a környezet védelme, a kulturális örökség megőrzése állt, és európai képviselővé választásával a határok feletti nemzetegyesítés példája valósult meg.

Ugyanakkor az iroda létrehozásával egyfajta erdélyi nagykövetség nyílt Budapesten – fűzte hozzá.

Tőkés László úgy vélekedett, hogy a nemzet, a külhoni magyarság érdekeinek védelmében kifejtett tevékenysége annál is inkább szükséges, mert nem csupán az “utódállamokban” tapasztal elhatalmasodó magyarellenességet, hanem európai szinten is.

“A magyarságvédelem, az identitásunk védelme, a nemzetvédelem az a platform, amelyen kifejtem tevékenységemet” – fogalmazott.

Hozzátette, hogy a migráció miatt az Európai Unióval, az ENSZ-szel, a nehezen azonosítható sötét háttérhatalmakkal és a “sorosi diabolikus boszorkánykonyhákkal” szembeni magyar küzdelem a nemzeti önvédelemről, a nemzetvédelemről szól.

Különösen fontos ez abban a helyzetben, amikor már-már átcsapnak a fejünk felett a migráció özönvízi hullámai – hangsúlyozta Tőkés László.

Úgy vélekedett, hogy a bevándorlást szabályozó európai uniós dokumentum, a dublini egyezmény reformja nem jelent mást, mint a gátnélküli migráció legitimálását.

Balog Zoltán azt hangsúlyozta, hogy Tőkés László európai parlamenti képviselővé választása hatalmas áttörést jelentettet, mert a magyarság összefogásának szimbólumává vált.

Ugyanakkor a Fidesz-KDNP 2014-ben ugyancsak a magyarság összetartozása melletti kiállást kívánta jelezni Brüsszel számára azzal, hogy Európai Parlamenti képviselő-jelöltjeinek listáján helyet biztosított egy kárpátaljai, egy délvidéki és egy erdélyi magyar politikusnak, vagyis Tőkés Lászlónak – mondta.

Tőkés László tevékenysége nem kizárólag a romániai magyarság képviseletét jelenti Európában, hanem azt, hogy a magyarság közös ügyei nem ismernek országhatárokat – mondta Balog Zoltán.

(MTI)

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter