Close
2018. december
h k s c p s v
« máj    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Tranzit – Balog Zoltán: ne legyen egzisztenciális kérdés menni vagy maradni

2012. aug. 23. Egyéb | Hozzászólások
Fotó: MTI, Varga György
A kormányzat azért dolgozik, hogy a fiatalok számára ne legyen nyomasztó egzisztenciális kérdés annak eldöntése, hol éljék le az életüket: külföldre menjenek dolgozni, vagy inkább itthon maradjanak – hangsúlyozta szerdán Kőszegen Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere, megnyitva a Tranzit – Fesztivál a határon elnevezésű közéleti rendezvénysorozatot.

A legjobb az lenne, ha a menni és a hazatérni nem lennének egymást kizáró fogalmak, ha a fiatalok szabadon dönthetnének és minél többüknek lehetősége lenne egy időt külföldön tölteni, majd a tapasztalatokkal gazdagodva hazatérni – mondta.


Ehhez megfelelő életpálya programokra, ösztöndíj-rendszerre, magas színvonalú felsőoktatásra, a fiatal vállalkozók támogatására és új munkahelyekre van szükség – fűzte hozzá.

A fiatalok külföldi tanulását olyan programokkal lehet segíteni, mint például az Erasmus – jegyezte meg. Ugyanakkor a magyarországi felsőoktatásban tanuló külföldi diákok létszámának növelését is komoly értéknek nevezte, hozzátéve, hogy ezért 2020-ig a jelenleg nálunk tanuló 20 ezer diák létszámát meg kívánják háromszorozni.

A Tranzit – Fesztivál a határon közéleti találkozót tizenkét év szünet után rendezi meg ismét Kőszegen a Kommentár alapítvány.
A következő három napban a közélet, a gazdaság, a nemzeti és kisebbségi kérdések iránt érdeklődő, zömmel egyetemista fiatalok, ismert politikusokkal, gazdasági szakemberekkel, oktatókkal, közéleti emberekkel találkozhatnak.
Forrás: MTI
Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter