Close
2018. október
h k s c p s v
« máj    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ülésezett az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság

2015. máj. 21. Fotók, Hírek | Hozzászólások
Ülésezett az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság
 

Rendkívül fontos, hogy a centenárium alkalmával méltó megemlékezés legyen az első világháborúról országszerte, és minél több olyan kezdeményezés, program kapjon lehetőséget, mely felhívja a figyelmet a tiszteletadás fontosságára – hangsúlyozta Balog Zoltán. Az emberi erőforrások minisztere vezetésével 2015. május 21-én megtartotta újabb ülését az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság.

A résztvevők áttekintették az eddig elindított programok megvalósításának részleteit, valamint egyeztettek a következő időszak lehetséges projektjeiről és pályázatairól. Megállapították, hogy különösen fontos felhívni a figyelmet a magyarok első világháborúban elszenvedett rendkívüli veszteségeire. A tagok megegyeztek a tárcák közötti együttműködés további formáiról is.  

Az ülés elnöke, Balog Zoltán mellett részt vett az eseményen dr. Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára, L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, Schmidt Mária, a XX. Század Intézet főigazgatója, Szőcs Géza kormánybiztos, Kun Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, Íjgyártó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára, Dr. Kovács Vilmos, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnoka, valamint Dr. Töll László, a Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály főosztályvezetője.

Az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság feladata a magyarországi megemlékezések koncepciójának, és az első világháborút, a kapcsolódó történelmi eseményeket felidéző, a hősöknek és áldozatoknak emléket állító programsorozat részletes tervének kidolgozása. Az emlékbizottság a központi projektek mellett a civil szervezetek és az önkormányzatok számára is meg kívánja adni a lehetőséget a méltó megemlékezésre.

Budapest, 2015. május 21.

Fotó: Bodó Gábor

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter