Close
2018. január
H K S C P S V
« dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

XVI. Benedek Magyarországról kérdezte Orbánt

2010. dec. 6. Egyéb | Hozzászólások

MTI 2010. december 6., hétfő 11:58

Magánkihallgatáson fogadta a Vatikánban Orbán Viktor miniszterelnököt XVI. Benedek pápa. Ezt követően Tarcisio Bertone bíboros, szentszéki államtitkár fogadja a magyar delegációt.
A miniszterelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára és Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője alkotta delegáció tizenegy óra előtt érkezett meg a Vatikánba, jelentette Sárközy Júlia, az MTI tudósítója.


Az apostoli paloták San Damaso-udvarán, a svájci gárdisták sorfala előtt, a miniszterelnököt a Pápai Ház prefektusa fogadta és a második emeletre kísérte. Innen a Raffaello festette lodzsákon a vatikáni nemesemberek vezették egészen a pápai könyvtárszobáig. Itt köszöntötte és fogott kezet XVI. Benedek pápa Orbán Viktorral, akit személyesen kísért könyvtárszobája íróasztaláig.


Az első szavakat a pápai íróasztalnál váltották: XVI. Benedek Magyarországról kérdezte a kormányfőt. A vatikáni protokoll szerint félórásra tervezett, négyszemközti magánkihallgatás néhány perccel tizenegy óra után kezdődött, angol nyelven, tolmács nélkül zajlik, írta az MTI tudósítója.


A pápai könyvtárszobából Orbán Viktort a szentszéki államtitkárságra várják. A Tarcisio Bertonéval folytatandó megbeszélésen a hivatalos delegáció többi tagja is részt vesz. Ez az első alkalom, hogy a Vatikánban tanácskozó magyar kormánydelegációnak két teológus tagja van és teológus végzettségű a szintén jelen levő Győriványi Gábor szentszéki nagykövet is.

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter